Zeker zijn over je aankoop met CBW-erkend: juist nu

25 juni 2020

Het coronavirus en alle maatregelen eromheen zorgen ervoor dat we momenteel onzekere tijden beleven. Allerlei berichten van economen, banken en zelfs de Europese Unie maken dat ons vertrouwen in de economie er niet beter op wordt. Gelukkig weet je wel zeker dat als je koopt bij een CBW-erkende bruidsmode- of woonwinkel, er een aantal garanties bij horen. Oók in coronatijd. Juist in coronatijd.

CBW-erkend garantie in tijdens coronacrisis

Wat als de winkel waar je iets gekocht hebt failliet gaat, maar er is nog niets geleverd?

Het is helaas een feit dat niet alle ondernemers deze crisis zullen overleven. Daarom is het juíst belangrijk te letten op de aanwezigheid van een CBW-erkenning in de bruidsmode- of woonwinkel van jouw keuze. Wanneer een CBW-erkende winkel namelijk failliet gaat, word je door andere CBW-erkende winkels geholpen. Jouw eerdere aanbetaling wordt bijvoorbeeld verrekend met een vervangende aankoop*.
 

Onafhankelijke geschillenregeling zorgt voor een goede oplossing

Ook is er een onafhankelijke geschillenregeling* die, na hoor en wederhoor, voor een passende oplossing zorgt. Een onafhankelijke deskundige – een dure grap als je die zonder deze regeling zou betrekken - is inbegrepen in deze procedure. Oplossingen komen tot stand via bemiddeling door de geschilbehandelaar of de deskundige. Als dat niet lukt beoordeelt een eveneens onafhankelijke bindend adviseur het geschil en zorgt voor een gegarandeerde oplossing van de klacht.
 

Bij CBW-erkende winkels krijg meer dan fabrieksgarantie

Tot slot geven CBW-erkende woonwinkels ook zélf productgarantie en verwijzen niet alleen door naar de wettelijke- en eventuele fabrieksgarantie zoals bij andere bruidsmode- en woonwinkels het geval is. Dat wil zeggen dat, mocht het voorkomen dat het product niet voldoet, de CBW-erkende winkelier verantwoordelijkheid draagt voor het oplossen van de klacht.
 

Kies voor zekerheid; kies voor een CBW-erkende winkel, juist nu

Veel consumenten steken hun zuurverdiende vakantiegeld dit jaar in een nieuw item voor het interieur. Verhuisplannen worden door de onzekerheid in de woningmarkt sneller on-hold gezet. Vaak zien we dat de huidige woning dan toch voorzien wordt van die nieuwe keuken, dat nieuwe bed, frisse gordijnen, die nieuwe vloer of een mooi meubelstuk. Een goed besluit, want je spendeert nu extra veel tijd thuis en je zorgt misschien zelfs voor waardevermeerdering van je huis. Maar het zou wel enorm zuur zijn dat wanneer de winkel failliet gaat, je aanbetaling in rook opgaat. Check dus altijd of de winkel is aangesloten vóórdat je een bezoekje brengt.
 

ZOEK EEN CBW-ERKENDE WINKEL