Woontrend: Fresh Start

15 juli 2021

De wereld is definitief veranderd door COVID-19. Hierdoor voelt het alsof we een tweede kans krijgen en die omarmen we met schaamte, maar ook met ambitie en optimisme.

In het interieur vraagt dit om heldere, opgeruimde ruimtes, met veel wit en af en toe een fris accent in lichtblauw en geel. Daarnaast gaan we flexibeler om met ons huis. De binnenruimte moet makkelijk te transformeren zijn naar een ander gebruik zoals thuiswerken, sporten, ontspannen of bezoek ontvangen. Bij deze transformatie komen kamerschermen en multifunctionele wanden van natuurlijke materialen goed van pas.

Vormen

De vormen zijn bewust eenvoudig en strak, de producten zijn multifunctioneel. Er is veel aandacht voor producten die te maken hebben met het thuiskantoor. Kamerschermen spelen een opvallende rol.

Kleuren

De basis van de kleurkaart in deze stijltrend is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. De accentkleuren geven de multifunctionaliteit van meubels aan.

Dessins

Dessins zijn in deze trend van ondergeschikt belang. Patronen zijn meestal gebaseerd op natuurlijke structuren, zoals marmerdessins.

Materialen

De gebruikte materialen zijn circulair, gerecycled of recyclebaar. Dit gaat op voor bekende producten als leer, katoen en kurk. Maar ook voor nieuwe materialen zoals kunststof op basis van algen en mycelium (een zelfgroeiende schimmel). Soms hebben de materialen eenextreem frisse en hygiënische uitstraling. Daarnaast zijn ze praktisch en maken ze de multifunctionaliteit van de producten mogelijk.

Moodboard

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer inspiratie 

Met de woontrends bieden alle aangesloten CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Breng ook eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken. Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je gelijk of meubels passend zijn of niet.

Pers?

Voor gebruik van het beeldmateriaal op deze website kunt u contact opnemen met INretail. Ook journalisten, redacties, bloggers en andere persvertegenwoordigers kunnen voor een persmap (incl. persfoto’s) contact opnemen.