Woontrend: Traditional Sentiment

15 juli 2021

De veranderingen die plaatsvinden in de wereld worden niet door alle groepen met open armen ontvangen. Mensen die graag willen dat alles hetzelfde blijft, zoeken veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities. 

Vertrouwen wordt gezocht in een behoefte naar nostalgie. Bekende producten en rituelen herleven en geven een gevoel van veiligheid. Binnen deze trend zijn interieurs warm, rijk van kleur en zorgen ze voor een feest van herken- ning. Bekende ruitpatronen krijgen door kleine veranderingen een nieuwe uitstraling. Vintage en nieuw leveren samen een verrassend beeld op. Producten met een verhaal worden hier gewaardeerd en gekoesterd.

Vormen

Traditionele vormen zijn opnieuw ontworpen, strakker gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in nieuw design. Ook worden er combinaties gemaakt van nieuwe vormgeving met bijzon- dere vintage producten. Er is veel aandacht voor detaillering. Meubels zijn soms geïnspi- reerd op meubels uit de jaren ‘50.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten, maar ook uit donkere geruststel- lende kleuren. De combinatie van deze twee zorgt voor een rijk palet vol bekende en ver- nieuwende elementen.

Dessins

De gebruikte dessins zijn vooral ruitvarianten met een herkenbaar karakter, maar in een nieuw jasje gestoken. Blokruiten springen direct in het oog. Daarnaast is er ook aandacht voor marmerimitaties.

Materialen

De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende vibe. Denk aan keramiek met mooie glazuren, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer.

Moodboard

 

Meer inspiratie 

Met de woontrends bieden alle aangesloten CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Breng ook eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken. Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je gelijk of meubels passend zijn of niet.

Pers?

Voor gebruik van het beeldmateriaal op deze website kunt u contact opnemen met INretail. Ook journalisten, redacties, bloggers en andere persvertegenwoordigers kunnen voor een persmap (incl. persfoto’s) contact opnemen.