Woontrend: Transparent Remedy

15 juli 2021

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. De behoefte aan luchtigheid leeft vooral onder jongeren.

In het interieur ontstaat een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch, superluxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op. Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. Hierdoor ontstaat een gevoel van weldaad en een ultieme ontsnapping aan de hectische afgelopen tijd.

Vormen

In deze stijltrend ligt de aandacht naast enkele strakke vormen vooral bij ronde en afgeronde vormen, vaak afgeleid van hele of halve cirkels.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastel-neontinten. Wit waarborgt vooral de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semi-transparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.

Dessins

De gebruikte dessins zoals vaag overlopende strepen en golfpatronen zijn vooral geïnspireerd op watereffecten. Daarnaast is er ruimte voor vervaagde tropische dessins in felle kleuren.

Materialen

De materialen zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. De meest voorkomende materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, papier, glas en kunststof. Ook komen we kunst- leer, vlechtwerk van transparant kunststof, pastel melkglas en geperforeerd gespoten metaal tegen. De perforatie zorgt voor transparantie in niet-transparant materiaal.

Moodboard

Meer inspiratie 

Met de woontrends bieden alle aangesloten CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Breng ook eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken. Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je gelijk of meubels passend zijn of niet.

Pers?

Voor gebruik van het beeldmateriaal op deze website kunt u contact opnemen met INretail. Ook journalisten, redacties, bloggers en andere persvertegenwoordigers kunnen voor een persmap (incl. persfoto’s) contact opnemen.