Woontrend 2023: Sustainable hedonism

20 juli 2022

 

Tegelijk met de groeiende onzekerheid over de toekomst groeit de behoefte om thuis tot een plek maken waar we tot rust komen, onszelf opladen en zelfs elke dag een beetje verwennen als het kan. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan er ook voor een ander zijn. Gemaximaliseerde mini-luxe helpt je daarbij. Zowel de woon- als slaapvertrekken, en niet te vergeten de badkamer (wellness thuis!), krijgen met betaalbare producten een luxe uitstraling. Kleine dagelijkse rituelen groeien dan zomaar uit tot geluksmomentjes. En precies daar hebben we behoefte aan.

VIND DEZE TREND BIJ JOUW CBW-ERKENDE WOONWINKEL

In deze trend staat het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal. Aards, warm en rustgevend is de stijl waarin bruintinten de overhand hebben. Saai wordt het nergens dankzij de toevoeging van vergrijsde pasteltinten die een belangrijke rol voor accessoires opeisen.  

Aardse tinten 

Opvallend voor deze trend is dat de aardse tinten worden versterkt door het natuurlijke materiaalgebruik, de tinten lopen van licht naar donker. Accentkleuren spelen een vernieuwende rol en maken het bruin zachter en vriendelijker. Ze worden subtiel toegepast, vaak op transparante oppervlakten of in kleurverloop. 

Houd je van strak of juist van meer organische vormen? In deze trend zie je ze beiden terug, je kiest wat bij je past. De vormen zijn elegant, kwalitatief en overwegend afgerond: het is het zachte gevoel dat hier de toon zet. In dessins worden zowel natuurlijke als grafische prints ingezet, met dégradé- of overloopeffecten. Te dol wordt het nooit, want ondanks dat er verschillende kleuren gebruikt worden, blijven de dessins rustig. 

Milieuvriendelijke materialen 

Helemaal passend bij deze trend zijn natuurlijke en, waar mogelijk, duurzame en milieuvriendelijke materialen. Ze hebben een luxe en kwalitatieve uitstraling, zijn nooit grof of onbewerkt. Glad hout, linnen, kurk, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, suède en fluweel, maar ook nieuwe biobased materialen worden toegepast. In combinatie leveren ze het luxegevoel op dat je blij maakt en niet zal vervelen.  

Bij de CBW-erkende woonspecialist kun je nu al inspiratie opdoen rond deze trend. Dat kan natuurlijk online, maar misschien is het juist hier nog beter om alvast eens bij woonwinkel binnen te stappen. Als er een trend is die je moet voelen - letterlijk - dan is het deze! 

Woontrendtest

Wil jij weten of deze woontrend echt bij je past? Doe dan de gratis woontrendtest en ondek jouw woonstijl!