Woontrend 2023: Existential power

20 juli 2022
De wereld dat ben jij, je bent zelf onderdeel van de natuur. Het idee dat als we de aarde redden, we onszelf ook redden zorgt voor steeds meer urgentie. Dit levert niet alleen angst, maar ook power op. Door te kijken naar wat wél al kan en hiermee te beginnen maak je, ook al is het misschien een kleine stap, het verschil. Dat doe je ook in interieur, bijvoorbeeld door steeds vaker te kiezen voor circulaire producten. Hergebruikte materialen dus, die een heel nieuw leven en functie krijgen.  

VIND DEZE TREND BIJ JOUW CBW-ERKENDE WOONWINKEL

Robuust en grillig 

Natuur is een ontzagwekkend element in onze leefomgeving. Existential Power laat dit zien in de vormgeving in en om het huis. Deze trend lijkt wars van subtiel design, het interieur wordt juist robuuster, grilliger en daarmee extreem natuurlijk. Gebruikte vormen zijn organisch, veel vormen lijken direct ontleend aan de natuur. Rots-, steen- en keivormen hebben de overhand, het lijkt bijna of de natuur je huis binnendringt en het overneemt. Naast de gebruikte vormen zijn ook de materialen natuurlijk en - logischerwijs - steeds vaker milieubewust. 

Het goede nieuws is dat er een hele golf aan nieuwe milieubewuste materialen beschikbaar komt! Tijdens de laatste Dutch Design Week waren hier al prachtige voorbeelden van te bewonderen, binnenkort heeft jouw CBW-erkende woonwinkel deze ook in huis. Daar zul je zelf ervaren dat de organische vormen en het milieuvriendelijke materiaalgebruik een perfecte match vormen met natuurlijk kleurgebruik, inclusief diepe, donkere tinten die de extreme kracht van de natuur aangeven. Natuurlijke en vaak handgemaakte woonaccessoires versterken de robuuste uitstraling van deze trend.  

Oerkracht van de natuur 

De gebruikte dessins bestaan uit natuurlijke structuren, reliëfs, grillige strepen, maar ook lava- of steenstructuren. Het kleurgebruik is natuurlijk en gebalanceerd, met vooral veel bruin- en groennuances. In combinatie met diepe donkere tinten die de oerkracht van de natuur symboliseren, creëer je een persoonlijk interieur dat kracht uitstraalt, een plek waar jij je één voelt met de natuur.  

Woontrendtest

Wil jij weten of deze woontrend echt bij je past? Doe dan de gratis woontrendtest en ondek jouw woonstijl!