Woontrend 2023: Quiet glamour

20 juli 2022


 

Heb je de behoefte om je terug te trekken, een levenswijze te omarmen die autonomer, meer zelfvoorzienend, duurzamer en betekenisvoller is? Dan vormt de trend Quiet Glamour een bron van inspiratie om je huis in een nieuwe en tegelijk herkenbare stijl te dompelen. Deze woontrend is er voor dwarsdenkers. Voor mensen die niet op zoek zijn naar nog meer, nog groter en nog duurder, maar vurig verlangen naar hoe het was. Mensen die zichzelf het liefst omringen met mooie, eerlijke producten en materialen die een bekend en vertrouwd gevoel geven. Nuffig of oubollig is deze stijl nergens, hier draait het om moderne classics, een elegante stijl die indruk maakt! 

VIND DEZE TREND BIJ JOUW CBW-ERKENDE WOONWINKEL

Quiet Glamour grijpt terug naar de luxe van de jaren ‘20 en midcentury van de vorige eeuw. Met strakke en sobere vormen die tegelijk gedetailleerd en elegant zijn, klasse uitstralen. Het levert een modernistische look op met klassieke invloeden. Met andere woorden: retrodesign, klassiekers waarover destijds zo goed is nagedacht dat ze anno 2023 nog niets aan kracht hebben ingeleverd. 

Eenvoudige luxe 

Oude iconen herleven wel in een eigentijds vormgeving, zoals de rookstoel, het dressoir of het bureau. Zoals de naam van deze trend al doet vermoeden, draait alles om contrast: de producten zijn eenvoudig maar stralen tegelijk ultieme luxe uit, zijn herkenbaar maar hebben toch een nieuwe vormgeving. Vormen zijn elegant, tijdloos en nogal eens geïnspireerd op bekende klassieke interieuriconen.  

Diepe kleuren 

Qua kleur duikt deze trend de diepte in: van donkerrood tot smaragdgroen en kobaltblauw. Hier wordt gespeeld met contrasten om kleur extra kracht te geven. Actueel wordt het palet door toevoeging van roze en fris mintgroen, waardoor het traditionele kleurgebruik van deze stijl ineens een nieuwe wending krijgt. Een beetje goud maakt de elegante uitstraling van de kleurkaart compleet. Dessins in deze trend versterken de klassieke uitstraling. Ruitenmotieven, maar ook geometrische patronen die alleen in de verte nog aan klassieke ruitpatronen refereren worden toegepast. En natuurlijk de allermooiste geometrische patronen, zoals boogvormen en marmerprints. 

Voor materialen in deze trend geldt dat deze kwalitatief zijn, luxe uitstralen. Zo is er marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, fijn leer, (imitatie)bont, luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud en koper.  

De CBW-erkende woonspecialist heeft de mooiste voorbeelden nu al in huis. Reden genoeg om een keer langs te gaan, inspiratie op te doen en je te laten voorlichten. 

Woontrendtest

Wil jij weten of deze woontrend echt bij je past? Doe dan de gratis woontrendtest en ondek jouw woonstijl!