Download WOONTRENDS 2020

Wil jij de consument verleiden met aantrekkelijke content over de woontrends voor 2020? Dat kan! Lees per trend: de achtergrond, kleuren, vormen, materialen, dessins en download beeldmateriaal. 

  1. Inner retreat
  2. Blended cultures 
  3. Street savage
  4. Flintstone chique

Inner retreat 

Download moodboard Inner retreat (high res.)

De druk van de prestatiemaatschappij waarin chaos en slordigheid niet geaccepteerd worden, is groot. We raken overprikkeld en hebben moeite onze weg te vinden in de wereld waarin we overladen worden met informatie. Als reactie hierop zoeken we naar ruimten die een rustige, zachte en verstilde uitstraling hebben.

Het interieur wordt teruggebracht tot lichte, rustige vertrekken met een serene uitstraling. De producten in deze ruimten hebben een matte tot extreem matte uitstraling en zijn soms transparant of half transparant. Alsof de wereld van achter een voile wordt waargenomen. Zo wordt het interieur een prikkelarme ruimte die de indrukken van buiten voor ons absorbeert en verzacht.

Vormen

Rustige, overzichtelijke vormen. Ronde en of afgeronde vormen hebben hier de voorkeur. Ook zijn er tere en luchtige vormen, denk hierbij aan het hernieuwde gebruik van kleine, hangende objecten en mobielen.

Kleuren 

Het kleurenpalet bestaat uit lichte, tere pasteltinten die aangevuld worden met rustgevende natuurtinten en een enkel roze accent. Het aandeel wit is belangrijk in dit kleurenpalet.

Materialen

De materialen zijn overwegend natuurlijk en weinig opvallend. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van mat- en semi- transparant glas, mat keramiek, kunststof en kunsthars. Natuurlijke materialen hebben een serene en rustgevende uitstraling. Textiel is opaak* of semi-transparant, zowel met een natuurlijke uitstraling als met een lichte glans of glinstering.

*opaak = niet transparant, zodanig dat er niet of nauwelijks doorgeen gekeken kan worden.

Dessins

Dessins zijn van ondergeschikt belang. Hoofdzakelijk worden er lichte structuren, kleine ruitjes, streepjes en stipjes, wafelstructuren en honingraadweefsels gebruikt. Daarnaast zijn er dessins die worden gecreëerd door het borduren met kleine kraaltjes of pailletten waardoor kleine glinsteringen ontstaan. 

 

 

Download moodboard Blended cultures (high res.)

Download moodboard Street savage (high res.)

Download moodboard Flintstone chique (high res.)