Woonwinkels in Zeeland

Het aanbod woonwinkels in Zeeland is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt net een nieuw huis gekocht en bent nu druk bezig met het ontwerpen van een unieke woninginrichting die past bij je persoonlijkheid. Of misschien vind je dat je keuken en badkamer na al die jaren wel toe zijn aan een renovatie. Je hebt al wat inspiratie opgedaan op online platforms en in woonboulevards, maar wilt dan nu toch echt tot de aankoop overgaan. CBW-erkende woonwinkels bieden je net dat stukje zekerheid dat je bij andere winkels mist. Als er vóór, tijdens of na de aankoop iets fout gaat, heb je de mogelijkheid om terug te grijpen op de erkenningsregeling van CBW. Zo weet je zeker dat je kostbare aankoop veilig en rechtvaardig verloopt.
 

Zoek een meubelzaak


Zoek jouw CBW-erkende woonwinkel in Zeeland

Een CBW-erkende winkel is te herkennen aan het keurmerk dat veel winkels op hun ruit plakken. Via onze handige zoekfunctie vind je nu ook heel gemakkelijk online welke woonwinkels aan de CBW-voorwaarden voldoen. Tik de naam in van een woonwinkel die je kent of zoek op een algemene categorie, zoals ‘meubelen’ of ‘woonwinkel’. Door de postcode of plaatsnaam in te vullen, beperk je je zoekopdracht tot woonwinkels in Zeeland. Op die manier ga je gericht op zoek naar winkels die de woonartikelen aanbieden waar jij naar op zoek bent en die daarnaast in de buurt zijn.
 

CBW-erkend voorwaarden voor een betrouwbare aankoop

Misschien heb je weleens meegemaakt dat je een aankoop deed, maar na de afgesproken levertijd nog altijd niet het gekochte product in handen had. Wat zijn op zo’n moment je rechten als consument? Met de regelingen van CBW heb je niet alleen meer zekerheid bij het doen van een aankoop, maar weet je ook van tevoren wat je van een winkel mag verwachten. De CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels bevatten namelijk allerlei afspraken over onder andere:

  • aanbetalingen;

  • annulering van je aankoop;

  • de afgesproken levertijd;

  • garantie bij het kapotgaan van je artikel;

  • oplossen van geschillen met de ondernemer;

  • faillissement van de betreffende woonwinkel.

Bij een CBW-erkende woonwinkel heb je het recht om een schadevergoeding te vragen of de overeenkomst te ontbinden wanneer de levertijd is overschreden. Ook mag je minstens 2 jaar na de aankoop van je product op garantie rekenen. De CBW-erkende woonwinkels in Zeeland zijn dus door de erkenningsregeling aan allerlei voorwaarden gebonden. Zo zijn ze in staat om jou een veilige en betrouwbare koopervaring te bieden.
 

Aanbetalingsregeling in CBW-erkende woonwinkels

Een belangrijke afspraak in de voorwaarden van CBW-erkend is de aanbetalingsregeling. Hierin staat precies wat je moet doen als een woonwinkel onverhoopt failliet gaat nadat je een aanbetaling hebt gedaan. Wanneer er geen sprake is van een doorstart of overname door een andere partij, kom je voor de aanbetalingsregeling in aanmerking. Je mag dan een vervangende overeenkomst sluiten met een andere CBW-erkende woonwinkel. Is het nieuwe bedrag hoger dan of gelijk aan de som van de originele aankoop? Dan trekt de ondernemer het door jou aanbetaalde bedrag van de rekening af. Als de koopsom lager is, trekt de ondernemer het gebruikelijke aanbetalingspercentage van de nieuwe som af. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de CBW-regelingen of zoek direct een CBW-erkende winkel bij jou in de buurt