Klein appartement inrichten

1 mei 2020

Een klein appartement inrichten is een tactische klus, maar dat betekent absoluut niet dat de ruimte daarom niet stijlvol kan zijn. Goed nadenken over de plaatsing van bepaalde elementen gaat namelijk heel goed samen met het uitkiezen van leuke meubels en accessoires. Als er van tevoren maar goed over nagedacht is, komt alles goed met de stijlvolle en tevens tactische inrichting! Om je alvast een eindje op weg te helpen, geven we je hier wat klein appartement inspiratie.

 

Tips bij een klein appartement inrichten

Tips voor inrichting klein appartement

De indeling van een klein appartement bedenken hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Sterker nog, het is waarschijnlijk minder werk dan het indelen van een grotere ruimte! Er zijn een aantal slimme technieken die je kunt toepassen zodat een klein appartement optisch groter lijkt en door economisch met de beschikbare ruimte om te gaan kun je er ook nog veel meer kwijt! Hieronder staat enkele tips, lees verder voor de toelichting:

  • Verf en accessoires: ga voor lichte kleuren;
  • Inrichting: werk met secties en afdelingen;
  • Meubels kiezen: denk tactisch na;
  • Spullen opbergen: zie mogelijkheden voor extra ruimte.
     

Optisch meer ruimte met lichte kleuren

Er zijn diverse trucs die een kleine ruimte groter kunnen laten lijken en de belangrijkste daarvan heeft te maken met kleurgebruik. Lichte kleuren maken een kamer namelijk optisch ruimtelijker, waar donkere kleuren de ruimte nog wel eens kleiner kunnen laten lijken. Dit betekent niet dat je helemaal geen donkere kleuren moet gebruiken op de muren, maar hou dit zo veel mogelijk beperkt en combineer het met lichtere elementen. Ook voor accessoires geldt, hoe lichter, hoe ruimtelijker. Daarin kun je natuurlijk ook licht en donker combineren. Extra tip: door een grote spiegel, of meerdere kleine spiegels, op te hangen of neer te zetten creëer je optisch nog veel meer ruimte!

Licht maakt een kleine woonkamer ruimtelijker

Klein appartement indelen in verschillende secties

Als je een kleine woning inrichten gaat, ben je waarschijnlijk geneigd om de ruimte díe je hebt zo open mogelijk te houden. Dit principe klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar in werkelijkheid doet dit juist af aan de optische grootte van de kamer. Juist door bepaalde delen (optisch) van elkaar te scheiden, lijkt de ruimte groter. Het geheel ziet er minder rommelig uit en doordat je verschillende hoekjes hebt, is het net alsof de kamer een heel stuk ruimtelijker is. Er zijn meerdere manieren om deze afdelingen in de kamer te maken, bijvoorbeeld door één muur, of een deel ervan een andere kleur te geven dan de andere muren. Een andere optie is om met hoogtes te werken, zet bijvoorbeeld je bed op een aantal pallets. Daarnaast zijn schermen, kledingrekken en zelfs plantenpotten ook goed in te zetten bij het afscheiden van bepaalde kamerdelen.
 

Tactische meubels zorgen voor meer ruimte

Omdat steeds meer mensen in appartementen en kamers wonen, worden meubelstukken steeds multifunctioneler gemaakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de beroemde inklapbare bedden die je uit de muur tovert, of uitschuifbare eettafels die je afhankelijk van het aantal eters kunt afstellen. Dit is pas het begin van alle handige meubels die er tegenwoordig bestaan. Ingebouwde kasten met extra veel lades zorgen voor heel veel kastruimte, zonder daarbij te veel plaats in te nemen. Verwijderbare meubels die je alleen tevoorschijn haalt wanneer je ze nodig hebt zijn ook ideaal om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen. Wie kleine kamers tactisch inricht heeft ruimte genoeg!

 

 

Je hebt veel meer opbergruimte dan je denkt!

Een klein huis inrichten terwijl je zelf heel veel spullen hebt? Geen probleem! Als je goed kijkt, zie je namelijk dat je veel meer beschikbare opbergruimte hebt dan je denkt. Dit hangt ook weer samen met het tactisch uitzoeken van je meubels, wat dacht je bijvoorbeeld van en bed met lades eronder of een verticaal bord waar je keukengerei op kwijt kunt? Opbergen kan ook in de hoogte, met planken aan de muur en je kunt zelfs artikelen aan het plafond hangen! Ook kleinere appartementen hebben ruimte zat, zolang je deze maar optimaal benut.

Voldoende opbergruimte is essentieel bij een kleine woonkamer inrichten

Inspiratie voor een klein appartement inrichten
ideeën om een klein appartement te ontwerpen
Inspiratie voor meubels in een kleine woning

 

Klein appartement inrichten met meubels uit CBW-erkende winkels

Verf in lichte kleuren, multifunctionele meubels en handige kasten met extra opbergruimte, het is allemaal te koop bij onze erkende winkels. Bij meubelzaken die je bij CBW-erkend vindt, weet je als koper precies waar je aan toe bent. Grote aankopen, zoals interieur, kosten vaak veel geld. Daarom wil je als consument zekerheid bij de betaling, levering en garantie. De winkels die CBW-erkend zijn, geven je meer garanties na je aankoop, een nette aanbetalingsregeling en een onpartijdige klachtenafhandeling. Ook bij een faillissement van de verkoper zorgen wij ervoor dat je de juiste stappen kunt ondernemen om het betaalde geld terug te krijgen, of dat de bestelde producten toch nog bezorgd worden. Bekijk het aanbod van de vele CBW-erkende winkels! Een klein appartement inrichten doe je natuurlijk met de tactische en stijlvolle meubels van de winkels met het CBW-erkend kenmerk!