Woontrend 2024: Playful Construction

3 oktober 2023

      

VIND DEZE TREND BIJ JOUW CBW-ERKENDE WOONWINKEL

 

Verrassend en onorthodoxe

Zo ontstaat een binnenruimte vol speelse oplossingen en constructieve grapjes. Buizen kronkelen vrolijk om elkaar heen en blijken vervolgens een lamp te zijn. Op de grond liggen reuzenschakels, als in een ketting, die op hun beurt een bank vormen. Kortom: een verrassend en onorthodoxe kijk op zowel gebruiksartikelen als decoratieve producten.

Belangrijk hier is het optimisme dat de combinatie van producten uitstraalt. Kleur is hierbij een onmisbaar onderdeel. De toepassing van kleur is divers en vrolijk.

Kleuren

Het kleurpalet voor deze trend is enorm divers en de verschillende kleuren worden uitbundig met elkaar gecombineerd. Ondanks de uitgesproken kleurrijke karakter van deze trend is de kleurkaart niet alleen opgebouwd uit felle kleuren, maar zien we hier ook frisse pasteltinten. Het totaal wordt aangevuld met zilver en lichtgrijs.

Vormen

De gebruikte vormen zijn opvallend en constructief. Zij geven vaak een verrassende andere kijk op het product,​ alsof er een onderzoek naar totale nieuwe mogelijkheden plaatsvindt. De nieuwe vormentaal die hierdoor ontstaat​ is naast het opvallende kleurgebruik het belangrijkste productingrediënt.​

Materialen

De gebruikte materialen zijn van ondergeschikt belang in deze trend: kleur en vorm is waar het hier om draait. Om​ het constructieve karakter van deze trend te benadrukken wordt er vaak gebruik gemaakt van buisconstructies​ van metaal, kunststof of glas. De oppervlakten zijn over het algemeen glad.​

Dessins

De dessins zijn hier beperkt tot strepen, blok ruiten, ribbels en cirkels, verder zijn de dessins van ondergeschikt​ belang.

Woontrendtest

Wil jij weten of deze woontrend echt bij je past? Doe dan de gratis woontrendtest en ondek jouw woonstijl!