Voordelen van een betonnen aanrechtblad

1 juli 2020

Een betonnen werkblad geeft een unieke uitstraling aan de keuken, mede vanwege het doorleefde uiterlijk. Het strakke ontwerp geeft de keuken een moderne en chique look. Niet voor niets wordt het betonnen keukenblad steeds populairder. Beton en de betonlook zien we veel terug in de woontrend Flintstone Chique. Het internet staat vol met filmpjes en instructies over hoe je een betonnen keukenblad zelf kunt maken en ook keukenzaken komen om in de aanvragen voor een keuken met betonlook. Een betonnen aanrechtblad maken vereist het hebben van de juiste kennis en het ter beschikking hebben van de juiste materialen. Bij CBW-erkend vind je keukenzaken die jou helpen om het geschikte aanrechtblad voor jouw droomkeuken te vinden! 

 

De voordelen van een betonnen aanrechtblad in de keuken

Een betonnen werkblad ziet er prachtig uit, maar dat is niet het enige voordeel van het gebruiken van dit materiaal. Hoewel een betonnen keukenblad maken een relatief lastig en tijdrovend proces is, heb jij er als consument na aanschaf veel plezier van. Zo kun je bij een betonnen blad rekenen op:

  • Een blijvend stralend uiterlijk, een aanrecht van beton is namelijk een zeer hard materiaal. Het is daardoor stootvast. Hoewel het ook redelijk bestand is tegen krassen, bevelen we wel de aan om altijd een snijplank te gebruiken en niet te schuiven met potten en pannen (maar dit geldt voor ieder aanrechtblad eigenlijk). 

  • Weinig onderhoud bij het betonnen aanrechtblad behandelen. Hoewel beton van nature een zuigend materiaal is, is een betonnen aanrechtblad vochtafstotend door de speciale beschermlaag die wordt aangebracht. Een periodieke opfrisbeurt van de beschermlaag is wel noodzakelijk om je blad optimaal mooi te houden. 

  • Een knap staaltje vakwerk. De keukenbladen worden namelijk arbeidsintensief en vaak met de hand gemaakt. Zo worden de producten in een mal gegoten, moet het drogen, bewerkt worden en wordt het uiteindelijke betonnen aanrechtblad geïmpregneerd.  

 

Aanrecht van beton onderhouden

Hoewel het aanrechtblad voorzien is van een beschermlaag, moet deze toch goed onderhouden worden om het perfecte uiterlijk te behouden. Beton heeft een open structuur, dus het is belangrijk om dagelijks vloeistoffen en andere gemorste substanties van het blad af te halen, voordat het vlekken kan geven. Dit kan gewoon met een doekje, water en een milde zeep. Vooral zuren zijn funest voor het betonnen blad, dus verwijder deze direct in het geval van morsen! Verder is het aan te raden om het blad een keer in de drie tot zes maanden te impregneren. Zo voorkom je dat het blad schraal en vaal wordt. Kleine moeite voor een groots resultaat!

 

Volledige keuken betonlook

Kan je geen genoeg krijgen van de betonlook in je keuken? Naast het keukenblad zijn er nog veel opties voor het verwerken van beton! Zo kun je ook de achterwand keuken een betonlook geven, voor een nog strakker en tikkeltje industrieel ontwerp. Maar je hoeft het absoluut niet bij de keuken te houden, de betonnen bladen kunnen ook prima in andere delen van het huis gebruikt worden. Zo zijn ze te gebruiken als tafelblad en kunnen ze zelfs in de badkamer verwerkt worden! Ideaal voor een wat rauwere maar desondanks super strakke uitstraling. 

 

Betonnen aanrecht bij een CBW-erkende winkel

Hoewel de kosten van een betonnen aanrechtblad per keukenzaak kunnen verschillen, is het wel belangrijk dat je een kwalitatief goed advies krijgt en op de hoogte bent van de kwaliteit van de producten uit een bepaalde winkel. Bij een van onze erkende keukenzaken koop je met meer zekerheid! Daar heb je namelijk twee jaar productgarantie en ben je in het geval van faillissement niet direct je aanbetaling kwijt*. Mocht je in conflict komen met een keukenzaak over de productie of levering van een betonnen aanrechtblad, dan kun je ook nog eens geholpen worden door een onpartijdige commissie. Ga dus voor zekerheid en bestel een beton aanrecht altijd bij een van de winkels die CBW-erkend is!