Inspiratie voor je keuken

15 mei 2022

Ons leven in huis draait steeds meer om de keuken, die neemt een centrale plek in. Hier geniet je ’s ochtends van je koffie, hier wordt aan de keukentafel gewerkt, hier vinden de mooiste gesprekken plaats. En, laten we dat vooral niet vergeten, hier wordt ook gekookt en gegeten. De keuken is misschien wel de meest sociale plek in huis. Dat vraagt om maatwerk, passend bij jouw behoeften. Welke stijl past bij jou? En waar laat je al die mooie keukenspullen? Een keuken is een flinke investering, je wilt er het liefst zo lang mogelijk plezier aan beleven. Zo’n stap maak je met een expert, de keukenspecialist.  

Indeling ruimte

De grootste uitdaging voor de keuken is de indeling van de ruimte. Een grote ruimte levert niet per definitie de ideale en praktische keuken op. Kies je voor een bar of is er genoeg plek voor een royale eettafel met wel acht stoelen of een wandbank die zelf weinig ruimte vraagt maar wel biedt? Apparatuur moet binnen handbereik zijn. Je kunt ruimte en functies accentueren met verlichting. Er zijn zoveel mogelijkheden, de woonexpert neemt je graag mee in de nieuwste trends op dit gebied. 

Opbergen

Naast de ideale routing voor een ruimte met nogal veel verkeersbewegingen is voldoende opbergruimte een must. Trend is om bovenkastjes te skippen, met het oog op ruimtelijk effect. Met voldoende alternatieve bergruimte dicht bij de keuken is dat een aantrekkelijke optie. Heb je zo’n alternatief niet, dan wordt een opgeruimd beeld uitdagend. De keukenspecialist kent de nieuwste programma’s voor opbergen, ook voor kleinere keukens. Bijvoorbeeld met plafondhoge kasten die een zee aan ruimte bieden en de keuken optisch hoger maken. En natuurlijk lades waarmee je al je spullen in één oogopslag scant.

Kleurgebruik & Materialen

Hygiëne is iets waar we steeds meer rekening mee houden. In de keuken moeten materialen goed schoon zijn. We willen gladde oppervlakken, makkelijk afneembaar, het liefst streeploos. Dat geldt voor kastjes, de kookhoek en apparatuur, maar ook voor de vloer. De keukenspecialist kent alle materialen en toepassingen, maar helpt je ook met de keuze in kleuren. Zo tune je de plek helemaal naar jouw smaak. Leuk is dat je al snel kunt zien hoe jouw ideale keuken eruit ziet: de keukenondernemer maakt een 3D visualisatie voor je! 

De CBW-erkende keukenexpert biedt inspiratie en advies voor je keuken op maat, zodat het aan al je (woon)wensen kan voldoen!