Inspiratie voor je woonkamer

15 mei 2022

De woonkamer is allang niet meer de ruimte voor een statische, in beton gegoten, inrichting. Het is evenmin de ruimte met strikt afgebakende functies. Nee, de woonkamer van tegenwoordig is smart. Hier komt alles samen. Hier wordt gewerkt, spelen en leren de kleintjes, worden mooie verhalen gedeeld en bingewatchen we als we zin hebben ongegeneerd. Dit vraagt om flexibiliteit, multifunctionele meubelen en doordachte oplossingen waardoor al deze activiteiten elkaar niet in de weg zitten. Zo wordt de woonkamer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een plek voor ons allemaal, praktisch én sfeervol.  

Indeling ruimte

We kiezen steeds liever voor flexibele modules. Meubelstukken -zoals bijzettafeltjes, hockers, poefjes, etc.-die je er net zo makkelijk bijtrekt als weer wegschuift. Modulaire items brengen dynamiek in je interieur. De combinatie van nieuw en vintage wordt innig omarmt, met door jou verzamelde items die goed voelen creëer je een vibe die bij je past. Oud? Oud bestaat niet als het uit zijn context wordt gehaald en met een beetje lef in een nieuwe omgeving wordt geplaatst. Durf het! 

Opbergen

Teveel spullen? Dat betekent onrust in de tent. Maak keuzes, ontspul waar mogelijk en zorg er vervolgens voor dat wat blijft op een vaste plek wordt opgeborgen. Zo’n opgeruimde woonkamer blijft dan een plek waar iedereen graag verblijft en waar werken, leren, spelen en ontspannen te combineren zijn. Opbergruimte wordt onzichtbaar en steeds stijlvoller geïntegreerd in het interieur. Een mooie oplossing voor thuiswerkers is een bureau dat in een handomdraai kan worden weggeklapt in een wandrek. Vind je het vervelend privacy prijs te geven tijdens vergaderingen online? Kijk dan eens naar de nieuwste kamerschermen -gemaakt uit restmateriaal/petflessen- waarmee privé en zakelijk op een fraaie manier gescheiden blijven.

Kleurgebruik & Materialen

Een witte basis houdt een ruimte fris en optisch groter, dachten we altijd. Maar wit kan soms ook saai zijn. Gelukkig weten we hoe belangrijk kleur is voor sfeer, het gevoel dat een ruimte oproept. Kleur geeft de woonkamer identiteit, ruimte wordt erdoor benadrukt. Kiezen voor kleur hangt af van smaak en lichtinval. Wist je al dat je met vlakverdeling in kleur de verschillende functies van de ruimte kunt benadrukken. Koele tinten, warme nuances, kleuren die je omarmen of juist een gevoel van afstand geven; de woonexpert helpt je kiezen. Als het moet komt hij daarvoor bij je langs. 

De vloer moet een mooie basis vormen. Harde vloeren zijn praktisch. Door te spelen met kleden kun je binnen de ruimte makkelijk hoeken/functies separeren. Qua akoestiek komen er steeds meer materialen die ervoor zorgen dat de ruimte voor iedereen prettig blijft. Naast de eerdergenoemde nieuwste generatie kamerschermen wordt ook in raambekleding vaker gekozen voor isolerende materialen. Zo blijft het klimaat (geluid en temperatuur) binnen perfect en wordt de woonkamer ’s avonds een cosy plek.

De CBW-erkende woonexpert biedt inspiratie en advies voor je woonkamer op maat, zodat het aan al je (woon)wensen kan voldoen!