Inspiratie voor je slaapkamer

15 mei 2022

Onze slaapkamer wordt steeds nadrukkelijker onderdeel van ons leven. Het is allang niet meer de plek voor slaap en intimiteit, we lezen hier ook, kijken films en rijgen uren pratend aaneen. Een plek die draait om gevoel vraagt om het perfecte bed, opbergruimte, mooie kleuren en materialen. Daarmee creëer je sfeer en geborgenheid, zul je merken dat de ruimte je gaat omarmen. Misschien telt dat voor de slaapkamer nog sterker dan voor de woonkamer. Maar waar begin je? De eerste knoop die je doorhakt heeft te maken met de keuze: hoe ga ik deze ruimte gebruiken? 

Indeling ruimte

Indeling van de slaapkamer wordt vooral bepaald door het formaat van het bed in de ruimte en de behoefte aan kastruimte. Wat jouw ideale bed is hangt van nogal wat factoren af. Zoek je een royaal exemplaar waar niet alleen jij maar ook je partner en de kinderen in passen? Kijk je graag films in bed of is de slaapkamer de ultieme plek om te lezen? Wordt er in bed ontbeten, houd je rijke stoffen, veel kussens? En wat is jouw slaapprofiel? Ben je een draaier, heb je het snel warm of juist koud: op basis van al jouw antwoorden kan de slaapspecialist je adviseren.

Opbergen

Vroeger had je slaapkamerameublementen met perfect op elkaar afgestemde meubelstukken: een bed, nachtkastjes, linnenkast en soms zelfs een bijpassende kaptafel. Tegenwoordig is de slaapkamer persoonlijker en creatiever. Opbergen doen we het liefst in inloopkasten, maar niet elk huis beschikt over die extra optie. Hoge kasten die perfect matchen met de architectuur zijn bepaald geen dissonant in deze ruimte en bieden voldoende vakken, planken, lades en roedes om de complete garderobe geordend op te bergen. Opgeruimd is rustgevend!

Kleurgebruik & Materialen

Een statement in muurverf of behang aan het hoofdeinde van het bed geeft een slaapkamer meteen karakter. Op geen enkele plek in huis wordt nadrukkelijker voor een thema gekozen als in de slaapkamer. Goede raambekleding maakt daar deel van uit. Afhankelijk van behoefte kies je voor verduisterend, isolerend (geluid, licht, warmte, inkijk) en natuurlijk sfeer. Op basis van jouw smaak ontstaat een plek waar je tot rust komt en morgen vol energie wakker wordt. Ideeën opdoen? De slaapspecialist biedt inspiratie, of het nu om je bed of de accessoires draait.

Tip 

Vergeet vooral het groen niet in huis. Groen is altijd goed, op elke plek in huis, dus ook in de slaapkamer en badkamer. Planten zorgen voor zuurstof. Zet ze niet her en der maar cluster ze. Of maak er een statement van in de vorm van een groene, levende wand! 

De CBW-erkende slaapexpert biedt inspiratie en advies voor je slaapkamer op maat, zodat het aan al je (woon)wensen kan voldoen!