Wettelijke garantie bij aankoop bankstel

16 juli 2019

Net als op ieder ander product, geldt er ook altijd een wettelijke garantie op bankstellen. Dit houdt in dat je bij de aankoop van een bank garantie hebt op een goed product, die voldoet aan wat de verkoper heeft belooft. Als je het perfecte bankstel voor jouw woonkamer hebt gevonden, is de garantie op je meubel erg belangrijk. Hoe lang je garantie op meubels hebt kan namelijk per winkel verschillen en een langere garantie zorgt voor meer zekerheid, aangezien je niet altijd direct achter de mogelijke gebreken van het meubelstuk komt.
 

Wettelijke garantie op bankstel. Fabrieksgarantie bankstel.

Verschillende soorten garantie op meubels

  • De wettelijke garantie op het bankstel is het recht op een goed meubel. In Nederland is er geen vaste garantieperiode, dus hoe lang je garantie hebt op je meubels en andere woonaccessoires kan per winkel verschillen. Is de bank niet goed? Dan heb je recht op een nieuwe bank, een gratis reparatie of je geld terug als het onder de garantie valt. Slijtage aan het bankstel valt hier niet onder en de garantie op de bank vervalt als het bedrijf wordt ontbonden;
     
  • Fabrieksgarantie is een aanvullende garantie die door de fabriek verstrekt kan worden. Waar je recht op hebt met de fabrieksgarantie staat in de garantievoorwaarden die bij het product geleverd zijn. Lees deze voorwaarden goed door bij de aankoop van een nieuw bankstel voor in huis;
     
  • De CBW-erkend garantievoorwaarden op bankstellen zijn extra garanties die je hebt op je aankopen bij CBW-erkende winkels. Er zijn drie CBW-erkend garanties op banken die gekocht zijn bij CBW-erkende winkels. Zo heb je minimaal twee jaar garantie op je aankoop, is er sprake van een nette aanbetalingsregeling en is er een onafhankelijke geschillenregeling wanneer je een geschil hebt met de winkel. 

 

Garantie op je nieuwe bankstel

Heb je de perfecte bank, een ander meubelstuk of prachtige woonaccessoires voor jouw woonkamer gevonden? Lees dan goed de garanties op je bankstel of andere aankoop. Doe je je aankoop bij een CBW-erkende woonwinkel? Dan heb je recht op de CBW garanties op je bankstel en heb je dus meer zekerheid bij je aankoop. 
 

ZOEK EEN CBW-ERKENDE WOONWINKEL   DOWLOAD GARANTIES WOONBRANCHE